dinsdag, februari 27, 2007

 

Maar de beurs MOET omlaag

Technisch analisten kijken naar het verleden om de toekomst te kunnen bepalen. Grappig is dan om te zien hoe vooral Elliott Wave aanhangers wel naar het verleden kijken in hun analyse, maar ondertussen dan wel vergeten dat de golf 5 in de afgelopen bull markten steeds veel langer was dan ze, toen we in die vijfde golf zaten, voor mogelijk hielden.
Zelfs Bob Prechter ging eind jaren negentig volledig onderuit door ruim drie jaar te vroeg het einde van de grote golf vijf te voorspellen.
Ik zie het nu opnieuw gebeuren bij EW aanhangers. Hun analyse zegt dat de beurs omlaag moet, maar keer op keer moeten ze hun analyse omhoog bijstellen. Natuurlijk lukt dat wel, want ook de huidige voortgaande golf vijf valt uiteen in kleinere golfjes die prima passen, alleen blijft die klap omlaag waar ze op wachten nog altijd uit.
De EW aanhangers hebben geen ongelijk. Die klap omlaag komt wel. Alleen blijkt de Elliott Wave niet de beste methode om die klap na de grote wave vijf mee te timen. Immers blijkt met name die golf vijf steeds enorm rekbaar te zijn. Als ze puur EW toepassen missen ze de grootste stijging want juist wave vijf is vaak de grootste beweging. Hoewel een 10 tot 15% correctie niet uit te sluiten is, blijft de grote klap omlaag vooralsnog uit. Moeten we dan toch gewoon naar de kalender kijken? April, net zoals in zoveel andere jaren en dan oktober voor de grote klap omlaag?
Overigens is ook voor EW beleggers de markt wel te bespelen. Ze kunnen long blijven, maar moeten dan wel middels derivaten hun bezit beschermen. Op die manier wordt alleen een stukje verzekeringspremie ingeleverd. Zodra het gelijk gekregen wordt, zal de bescherming in werking treden en ze als eerste geld opleveren.
Elliott Wave blijft een prachtige analyse methode. Er is een prachtig (Engelstalig) boek over dat u hier kunt bestellen: http://www.beursbox.nl/key.html


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?