zaterdag, januari 27, 2007

 

Drie zwaar ondergewaardeerde aandelen

Jack Hoogland heeft het gewoon weer voor elkaar gekregen om drie aandelen te vinden die volledig aan de focus van beleggers zijn ontsnapt. Zo werd een bedrijf gevonden dat in de periode 2001 tot 2003 zware tijden doormaakte, maar in 2005 en 2006 weer zeer winstgevend was. Analisten en het bedrijf zelf verwachten een jaarlijkse winstgroei van 25%.
Dan komt er een kwartaalrapport dat iets tegenvalt en dan gaat er 35(!) procent van de koers af. Emotie neemt de overhand, beleggers overreageren en ineens ligt hier een aandeel met potentie.
Of wat dacht u van een bankbedrijf dat de afgelopen jaren structureel 20% winstgroei doormaakte. Analisten verwachten een afvlakkende groei richting 13% groei per jaar. Hierop is de waardering voor het aandeel dus al aangepast. In feite staat dit aandeel koerstechnisch ondanks alle winststijgingen, al drie jaar stil. De boekwaarde is al bijna de beurswaarde. Zulke goedkope aandelen kennen we in Belgiƫ en Nederland simpelweg niet!
Het derde aandeel is ook een aandeel dat een tegenvallend cijfer liet horen en vervolgens op de pijnbank werd gelegd. Een totale overdrijving en daarmee een waardering die bijzonder laag te noemen is. Om terug te komen tot een 'eerlijke' waardering die het bedrijf vroeger kende, moet de koers +200%. De verwachte jaarlijkse winstgroei is ruim 14%.
Wacht niet langer en neem een abonnement op deze service die beleggen als een belegger als Warren Buffett wel heel bereikbaar maakt. www.topaandelen.com


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?