donderdag, januari 18, 2007

 

Het belang van boekwaarde

(Jack Hoogland)
Veel beleggers kijken nauwelijks naar een belangrijk gegeven als boekwaarde. Het komt op hen over als één van vele abstracte termen, maar de boekwaarde of intrinsieke waarde geeft wel aan hoeveel geld we als aandeelhouders zouden krijgen als het bedrijf vandaag ermee zou stoppen, haar bezittingen zou verkopen en eventuele schulden zou aflossen.
Bij het kopen van een aandeel worden we daadwerkelijk mede-eigenaar van een bedrijf, ook als is het maar voor een miniem deeltje. Het is dan toch niet zo raar dat je wilt weten wat je koopt? Hoeveel van het bedrag dat je als mede-eigenaar betaalt is daadwerkelijke waarde en hoeveel is premie voor toekomstige winstverwachting?
Door die vragen te stellen voordat u een aandeel koopt, kunt u een hoop ellende voorkomen. Daarom hechten we bij www.topaandelen.com veel belang aan de boekwaarde van een bedrijf. Hierdoor hebben we een goed idee wat ons maximale risico is. Door vervolgens boekwaarde te combineren met (verwachte) winstgroei krijg je een ideale combinatie van laag risico en hoog winstpotentieel.
Ons gratis advies: let er bij het selecteren van aandelen goed op, hoe hoog de boekwaarde van een aandeel is ten opzichte van de beurskoers.

Labels: , , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?