maandag, januari 22, 2007

 

Opmerkelijk Getronics aandelen advies

Eén van Nederlands meest zichtbare 'Directeuren Beleggingen' heeft recent een opmerkelijke uitspraak gedaan. Het geeft goed aan op welke wijze zijn instituut de fondsaandelen blijkbaar uitkiest.
Zijn persoonlijke voorspelling 2007 is dat Getronics goede sier gaat maken en het AEX fonds wordt dat de meeste winst gaat maken. De reden, het aandeel is al in 2006 flink gestraft en het slechte nieuws zit onderhand wel in de koers.
- Ik moet zeggen, dat is nog eens kort door de bocht! Immers is er financieel gezien nogal wat gaande bij Getronics. Het aandeel staat al enige tijd in de OK score 10, wat inhoudt dat er reden is om aan het voortbestaan van de onderneming te gaan twijfelen. Getronics zal financieel orde op zaken moeten stellen door keukenzilver te verkopen. Dat houdt in, winstgevende delen af te stoten. Getronics zelf lijkt zo ver nog niet te zijn, maar ook beleggers kunnen nog niet inschatten wat er gaat gebeuren. Dat al het slechte nieuws dus al in de koers verwerkt is en de koers dus moet herstellen omdat het in 2006 al een koersklap kreeg, daar kan ik me niet zomaar in vinden. Aandelen die een OK score van 10 hebben moet je als belegger gewoon niet in bezit hebben. Dat is gewoon dansen op de rand van de vulkaan. Die fundamentele wijsheid wordt bij de gewraakte instelling volkomen genegeerd. In feite zijn ze gewoon blind aan het gokken en richten ze zich puur op de beurs, niet op de onderneming.

Ik moet zeggen dat me dat bitter teleursteld. Overigens is het ook zo dat die instelling de aandelen Getronics al in bezit heeft. In die zin bewijzen ze wel weer dat de instituten ook echt kopen als niemand er nog een gat in ziet. Ze kunnen zich het blijkbaar wel veroorloven als het een keertje met zo'n gokje mis gaat.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?