vrijdag, november 11, 2005

 

Short in Ford

Door Jack Hoogland

De afgelopen weken schreef ik in mijn nieuwsbrief al enkele keren hoe de Amerikaanse auto industrie in de problemen zitten. Terwijl een Japanse fabrikant als Toyota winst na winst behaalt, zitten Amerikanen General Motors en Ford zwaar in het rood. Met onze Top-Analyst strategie zagen we gisteren een mooi moment om een short posities in te nemen in het aandeel Ford. Deze autofabrikant heeft dit jaar ingezet op de verkoop van een prachtige terreinwagen en leefde daarbij in de veronderstelling dat consumenten zich niet druk maken om hoge benzineprijzen. Dat doen ze mooi wel, met als gevolg dat de verkopen van die wagens tegenvalt en de verwachte winst omsloeg in verlies. In de eerste 9 maanden van dit jaar heeft Ford dan ook een verlies van $0,42 per aandeel geleden. Twee weken geleden zetten we het aandeel op onze hotlist toen een top-analyst voor het huidige kwartaal een verlies van $0,03 voorspelde, terwijl de consensus verwachting op dat moment nog een winst van $0,04 was.
Gisteren was voor ons het moment om een short positie in te nemen en we deden dat tegen een koers van $8,03. We hebben dus gewoon een verkooporder ingelegd, terwijl we de aandelen niet in bezit hadden, waardoor we nu een negatieve positie in Ford hebben. Het aandeel daalde gelijk naar $7,82, een voor ons positieve eerste dag dus.
Door onafhankelijk van het beurssentiment te beleggen hebben we met deze strategie in tot nu toe ruim 41% rendement behaald. Over bovenstaande zaken hoeft u niet wakker te liggen, want wij vertellen u iedere dag exact welke aandelen we gaan kopen en verkopen. Zo kunt u een paar minuten per dag aan beleggen besteden en toch gebruik maken van een unieke en oerdegelijke beleggingsstrategie.
Wilt u ook onafhankelijk van het beurssentiment beleggen? Meldt u dan hier aan voor een abonnement.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?