donderdag, november 10, 2005

 

Google

De "oude" gebruikers van Adwords en Adsense zijn een stuk minder tevreden tot zelfs zeer ontevreden over de veranderingen die Google sinds afgelopen augustug doorvoerde. De geplaatste advertenties werden een stuk duurder en de inkomsten uit AdSense vanuit geplaatste advertenties op de sites zijn enorm veel lager.
Dat feit publiceerde ik al.
Google zegt echter dat het bij haar onveranderd goed gaat met nog altijd een enorme groei van de omzet.
Dat feit moet dus haast wel inhouden dat er veel, heel veel, nieuwe klanten bij zijn gekomen die veel minder effectief adverteren.
De koek van AdSense wordt over veel meer websites verdeeld waardoor per website de inkomsten dalen. Door de ineffectieve advertenties van de nieuwe adverteerders worden de advertenties van iedereen ondertussen wel duurder.
Kortom, mijn eerdere aangeven dat Google's omzet wel eens een flinke dip kan gaan zien kan wel eens door een enorme aanwas van nieuwe klanten achterwege blijven of vertraagd worden. Blijft echter het ernstige feit dat de advertenties minder effectief worden. Vooral de ervaren adverteerders zullen gaan zoeken naar betere alternatieven. Als die buiten Google een nieuwe hype kunnen creƫren heeft Google uiteindelijk toch het nakijken. Gisteren dook het aandeel 2,76% omlaag. In de weekgrafiek zien we nu een Doji verschijnen. Het lijkt interessant te worden te gaan zoeken naar een putoptie. Kijken we naar de dagcandles, dan zien we de bevestiging van die Doji al terug! Ook Stochastic en RSI geven verkoopsignaal.
Nu is het handelen van Google Opties voor de Nederlandse beleggers vaak niet makkelijk. Niet iedereen heeft een Amerikaanse Online beleggingsrekening waarmee het een fluitje van een cent is.
De ABNAMRO komt u echter te hulp.
Er is ook een tweetal Google Turbo's Short met stop loss 400 of stop loss iets hoger op 430.
Beide lijken me prima instrumenten om op een daling in te spelen. De 430 geeft wat meer speelruimte, maar is dan ook grofweg 20% duurder.
Wilt u meer weten over Turbo beleggen, volgt u dan de online Turbo beleggen cursus op www.turbospecialist.nl. Voordeel is, het is gratis!


Tom Lassing




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?