vrijdag, november 04, 2005

 

Genzyme, een winstgevende biotech reus

Door Jack Hoogland


Genzyme is een biotech reus met ruim 7000 medewerkers. Het bedrijf wordt gevolgd door maar liefst 19 analisten wiens taak het is om te voorspellen wat voor het huidige kwartaal de winst per aandeel zal zijn. Het gemiddelde van deze 19 analisten wordt de consensus verwachting genoemd. Voor Genzyme was de consensus verwachting drie maanden geleden nog een winst van $0,59 per aandeel en inmiddels is dit verhoogd naar $0,61. Daarnaast wordt van deze analisten een ranglijst bijgehouden waaruit blijkt hoe goed of slecht ze zijn in het voorspellen van Genzyme's winst. U kunt zich voorstellen dat wanneer de beste van deze 19 analisten met een winstverwachting komt, dit serieuzer wordt genomen dan wanneer de slechtste dat doet.

Twee weken geleden kwam de beste van deze 19 analisten met een afwijkende winstverwachting. Hij verwacht dat Genzyme in het huidige kwartaal een winst per aandeel van $0,65 gaat behalen, waarmee hij veel positiever is dan zijn 18 collega's. Voor onze Top-Analyst strategie was dit reden genoeg om het aandeel op onze hotlist met koopkandidaten te plaatsen en te wachten tot een goed moment om met beperkt risico in te stappen zich zou voordoen.

Afgelopen maandag steeg de koers van het aandeel onder hoge omzetten en er ontstond een mooi moment om in te stappen. We konden het aandeel dinsdag kopen tegen een koers van $71,83 en bepaalden dat we het aandeel voorlopig vast houden zolang we een slotkoers zien boven de $70,23 (is slot okt27). Een zeer beperkt risico dus. Op dit moment hebben we het aandeel in portefeuille en de koers is inmiddels opgelopen naar $74,37.

Op deze manier zoeken we iedere dag naar kandidaten. We zetten ze eerst op onze hotlist en zodra een mooi instapmoment zich voordoet nemen we actie. Spreekt deze manier van werken u aan? Meldt u dan hier aan voor een proefabonnement.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?