woensdag, november 02, 2005

 

Olie is fundamenteel passé


Beleggers worden nu behoorlijk bestookt met olie-beleggingsproducten.
Niet zo gek, want olieaandelen hebben het, vanwege de prijsstijgingen van de olie, heel erg goed gedaan. Wat we dan echter zien is dat als boter na de maaltijd de afgeleide producten alsnog komen.
Beleggers die zelf niet durfden te beleggen in Olie aandelen, Olie futures etc, die denken dat ze wel veilig in een olie beleggingsfonds of olie service kunnen gaan beleggen.

Daar kan je als belegger echter behoorlijk bedrogen uitkomen.
Ik leg u hieronder even uit waarom.

We weten als beleggers maar al te goed dat een periode van enorme stijgingen ook gevolgd wordt door een minder periode. Dan zeggen we het netjes. Wat hard omhoog ging gaat vaak ook hard omlaag. Het feit dat een bedrijf van naam nu een olie beleggingsfonds uit gaat geven zegt niets over de rendementen dat dit fonds gaat maken.
In de folder staat ongetwijfeld dat 'als het product afgelopen jaar had bestaan' er een fantastisch resultaat zou zijn behaald. Helaas echter, toen bestond het product nog niet.
Wat we nu zien is dat olie het eigenlijk helemaal niet meer zo goed doet, maar de oliefondsen nog wel na-ijlen. Niet zo vreemd, want de beleggingsfondsen zijn nu aan het kopen en persen er de laatste lucht in.
Wie moet er echter DAARNA dan nog gaan kopen?

Kortom, eerder dit jaar schreef ik een mooie reeks artikelen over beleggen in olie en alternatieve aandelen daarop, maar de houdbaarheidsdatum van die artikelenreeks begint dichtbij te komen.
Het is misschien nog niet over, maar dat komt omdat de meute zich nu nog met glimmende foldertjes laat gekmaken. Fundamenteel is het echter al over. De trendwatchers zitten al niet meer in olie, die zitten nu in....

Dat houdt u tegoed voor een volgende nieuwsbrief! Nog geen abonnee? Gaat u naar www.beursbrief.com om u op te geven.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?