vrijdag, oktober 28, 2005

 

Goedkope aandelen


Hoe verder de beurs daalt, hoe leuker het wordt om te kijken naar goedkope aandelen. Ik heb er deze week in ieder geval één voor u gevonden. ACE Cash Express (AACE) is een financiele dienstverlener die zijn geld verdient met het verwerken van cheques en het verstrekken van kredieten. Dit bedrijf ziet dit jaar een lichte winstdaling nadat de winst vorig jaar zeer fors groeide. Voor volgend jaar wordt echter weer een winstgroei van 21% verwacht en voor de jaren daarna 12,5%. Op dit moment mogen we dit aandeel rustig goedkoop noemen, want tegenover deze mooie verwachte winstgroei staat een koers/winstverhouding van slechts 9,2.

Volgens Warrren Buffet is een PEG ratio (Price gedeeld door Eanings Growth) van 1 een normale waardering. De PEG-ratio van AACE is op dit moment 0,74 en dat suggereert een onderwaardering van ongeveer 35%

De technische conditie van dit aandeel is echter niet fraai te noemen, wat mede wordt veroorzaakt door de angst voor renteverhogingen. Niet echt het moment om in te stappen dus. Maar hoe verder de koers nog daalt, hoe groter de onderwaardering (aangenomen dat de winstverwachtingen positief blijven) In mijn ogen een mooi aandeel om in ieder geval in de gaten te houden.


Jack Hoogland

www.stocktradingexpert.com




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?