vrijdag, oktober 28, 2005

 

Dalende trend weer ingezet


Met een doffe dreun zetten de indices gisteren de dalende trend weer in. De Nasdaq verloor 1,7% en daarmee werd het technisch herstel van eerder deze week keihard de kop ingedrukt.
De trend is duidelijk dalend, want er werd deze week een lagere top neergezet op 2115, terwijl de vorige top nog op 2155 lag. Het is de derde lagere top die werd neergezet en eigenlijk is de beurs nog niet eens stevig gedaald. Na de vorige top op 2155 daalde de index zo'n 120 punten alvorens een technisch herstel intrad. Zou eenzelfde daling nu weer plaatsvinden, dan zouden we moeten dalen richting 1995, dus rond de 2000 waar misschien wat psychologische steun ligt. Echte technische steun ligt er echter pas rond 1910, waar de half april gevormde bodem ligt.

Wel is het nu zaak dat we eerst een slotkoers zien lager dan 2037 om de dalende middellange trend te bevestigen. Zou de Nasdaq op een hoger niveau dan 2037 een bodem vormen, dan zou dat een eerste voorzichtig teken van verandering van het sentiment betekenen. Die verandering zou dan wel bevestigd moeten worden met een hogere top, een slotkoers boven 2115 dus. Een scenario waar je als belegger altijd rekening mee moet houden, al lijkt het er voorlopig meer op dat de indices voorlopig nog even in een dalende trend zullen zitten.

Situatie per donderdag 27 oktober 2005:

Middellange Trend Dalend
Korte Trend Dalend

Duur middellange trend: weken tot maanden
Duur korte trend: dagen tot weken


Jack Hoogland

www.stocktradingexpert.com
voor
www.beursbox.nl
www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?