woensdag, november 02, 2005

 

ING gaat reorganiseren


De bank wil een bedrag van zo'n 190 miljoen euro extra gaan besparen. Al eerder werd bekend dat ING een besparingsronde wilde gaan inzetten. De bedragen die nu genoemd worden komen daar nog eens over heen.
Die optelling is er ook met de banen die verloren zullen gaan. Was er eerst sprake van 450 banen, nu komen daar nog eens 500 banen bovenop. Daarnaast zal ING nog eens 2200 banen outsourcen. Daarnaast zal ING de contracten van externen beƫindigen. 550 contracten zijn al afgelopen, een verdere 850 zullen nog volgen.
ING had voor de reorganisatie in de Benelux 13.000 banen en zal er na afronding nog slechts 8450 hebben.
Ik wilde het er eigenlijk niet over hebben, maar doe het toch. De topmensen hebben net hun 60% loonsverhoging binnen. De argumenten waren onder andere dat leiding werd gegeven over een x aantal medewerkers. Het mag duidelijk zijn dat de lonen van de topmanagers na de reorganisatie ook met 40% terug kunnen. Dankzij hun goede ondernemersschap gaan er immers duizenden banen verloren. Als ze toch zo goed zijn dat ze 60% loonsverhoging moesten krijgen, dan zou toch wel verwacht mogen worden dat ze de bank eerder zouden laten groeien dan dat ze haar afbreken? Ga ook niet zeggen dat ze zo goed zijn dat ze zo kunnen snoeien, want deze mannen zaten er ook toen dit alles opgezet werd. Als de bank dus een puinhoop is waar in gesnoeid moet worden, dan was dat ook hun, veel te duur, betaalde werk.
ING zal door de reorganisaties ook de aankomende tijd een bedrijf zijn waar vooral naar binnen gekeken zal worden. Geen werknemer die nu een risico gaat nemen, want dan is de kans groter dat je op de exit lijst komt te staan. Fundamenteel is ING daarom nu een bedrijf geworden waar je liever geen aandeelhouder in bent. Gezien de snaaiende topmensen die hun kwaliteiten nu wel bijzonder duidelijk tonen mag dit nu voor iedereen overduidelijk zijn.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?