vrijdag, oktober 28, 2005

 

De best presterende beurs sectoren

De internet sector is nog steeds de witte raaf. Internet aandelen stegen afgelopen maand met gemiddeld ruim 5%. Het positieve sentiment in deze sector wordt voornamelijk gedragen door Real Networks (u weet wel: van RealPlayer, de tegenhanger van Windows Media Player) en Google. De koers van Real is met 45% gestegen nadat bekend werd dat Microsoft ruim 700 miljoen dollar aan Real moest betalen wegens oneerlijke concurrentie. De koers van Google reageerde zeer positief op de kwartaalcijfers van vorige week en is sindsdien met ruim 16% gestegen.

Sector
Stijging*
Internet
5,2%
Insurance
0,5%
Tranportation
0,5%
Tobacco
(0,5)%
Banking
(0,9)%

* Stijging over afgelopen maand

De sectoren die de afgelopen maanden het beste presteerden, vinden we net als vorige week helemaal onderaan. De energie-aandelen hebben de afgelopen maand gemiddeld een koersverlies van 11,1% geleden en aandelen uit de sector Metals & Mining (goud, koper, etc) leden 9,1% verlies. Ook zien we dat de angst voor renteverhogingen zijn impact heeft op de aandelen in de bouwsector. Die aandelen zijn afgelopen maand ook met maar liefst 8,4% gedaald.

Het frappante is hierbij dat de verwachte renteverhogingen geen impact lijken te hebben op de winstverwachtingen van de toppers onder de bouwbedrijven (zoals KB Home, Lennar Corp en Toll Brothers). Bij deze bedrijven zien we namelijk een zeer positieve winstverwachting in combinatie met een zeer lage koers/winst verhouding. Je zou zeggen, een koopje dus. Toch zijn deze aandelen al vanaf begin augustus fors aan het dalen en zien de grafieken er bij lange na niet fraai uit. Logica heeft lang niet altijd de boventoon op de beurs....


Jack Hoogland
www.stocktradingexpert.com




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?