vrijdag, november 11, 2005

 

De best presterende sectoren

Internet aandelen blijven het beste presteren. De internet sector valt onder te verdelen in drie bedrijfstakken: Internet Information Providers, Internet Software & Services en Internet Service Providers. Wat opvalt is dat het vooral de Internet Information Providers zijn die hot zijn. Hieronder vallen bijvoorbeeld de aandelen van bekende zoekmachines Google en Yahoo, die afgelopen maand sterk stegen.

Leisure staat voor alles wat te maken heeft met vakantie en ontspanning. Alles wat te maken heeft met hotels, restaurants, sport, gaming en gokken. In deze sector zijn het vooral de casinohotels die het goed doen. De Amerikanen weten dus blijkbaar de weg naar Las Vegas weer goed te vinden.

Specialty Retail zijn de speciaalzaken. Ketens van mode, schoenen, kinderkleding, sportkleding, juwelen, etc. Aandelen dus van bedrijven waarvan de verwachting is dat ze gaan profiteren van de komende kerstperiode. Belangrijk economisch nieuws vandaag is dat de Amerikaanse consument minder bezorgd is over de economie en dat is natuurlijk goed nieuws voor deze bedrijfstak.

Dit komt voornamelijk door de dalende olieprijzen en natuurlijk profiteert de sector Transportation daar ook van. Vooral aandelen van vliegmaatschappijen profiteerden hiervan afgelopen maand.

Sector
Stijging*
Internet
10,1%
Leisure
8,7%
Specialty Retail
8,4%
Transportation
8,0%
Insurance
7,9%

* Stijging over afgelopen maand



En natuurlijk is de sector Energy er het slechts aan toe. Ook gisteren daalden de koersen van olie-aandelen weer fors als gevolg van een olieprijs die tot onder de $58 daalde. Vandaag daalde de olie verder richting $57,25 per vat en dat voorspelt voor deze sector in ieder geval voor de korte termijn niet veel goeds.

Ook de Auto industrie presteert zeer slecht. Dit onder aanvoering van de verlies lijdende giganten General Motors en Ford, waar ik de afgelopen weken in deze nieuwsbrief al dieper op inging.


www.stocktradingexpert.com




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?