donderdag, oktober 27, 2005

 

Free Record Shop zit omhoog met haar guldens


De stunt van FRS om klanten met guldens te laten betalen gaat ze veel geld kosten. De Nederlandse Bank weigert deze namelijk aan te nemen. Alleen particulieren kunnen nog guldens inwisselen, voor bedrijven geldt die mogelijkheid niet.
Voor FRS rest dus niets anders dan nu een manier te vinden om particulieren zover te krijgen dat die deze guldens gaan inwisselen. Hoe dan ook gaat dit FRS weer een flinks som geld kosten, maar alles beter dan volledig te moeten afschrijven op alle in bezit zijnde guldens.
De regeling is te zot voor woorden, want waarom die rechtsongelijkheid, maar tot op heden is de Raad van State op de hand van Zalm en heeft FRS het nakijken.
- Tegen een aardige vergoeding wil ik me wel beschikbaar stellen om die miljoenen guldens even naar de bank te brengen. FRS moet dan wel even de belasting van mijn lijf houden. Die zullen zich namelijk ongetwijfeld gaan afvragen hoe ik ineens aan miljoenen guldens kom.
Als dat een probleem is kunnen we als lezers van de Beursbox Nieuwsbrief ook allemaal een paar duizend gulden gaan inwisselen. Als we daar allemaal een leuke vergoeding aan over houden lijkt me dat ook geen slecht idee.
Als FRS de Nederlandse Bank een loer wil draaien geeft ze iedere klant een paar guldens en biljetten mee, alsmede het adres van de dichtsbijzijnde Nederlandsche Bank vestiging. Eens kijken hoe die in paniek raken als ineens die vestigingen overspoelt worden door consumenten die iedere een paar gulden komen inwisselen.
Een andere mogelijke regeling is dat de top van FRS zich een jaar laat uitbetalen in guldens. Als particulieren gaan ze dan zelf even naar de bank.

Probleem ook opgelost.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?