maandag, juli 04, 2005

 

Inspelen op de olieschaarste (15)

Ik ben een heel speciaal aandeel, dat ik via Beursbox al lange tijd volg, helemaal vergeten mee te nemen in het overzicht van interessante aandelen.
Immers, Dynamotive weet van restproducten en bio-afval een niet vervuilende Bio-Oil te maken. Juist dit bedrijf is nu veel in het nieuws omdat er weer een 5 miljoen grote subsidie is ontvangen en men nu begint met het commercieel wegzetten van de producten.

Dynamotive (OTC-BB: DYMTF.ob) is opgericht in 1991 en is dus geen eendagsvlieg. Toch moet het bedrijf nog altijd uit de startblokken komen en dat lijkt nu te gaan gebeuren. Immers, de hoge olieprijs maakt dat haar alternatief, Bio-Oil ineens qua prijs ook interessant is, naast dat het milieurvriendelijk is. Het voordeel voor Dynamotive is dat de basisstof die ze gebruikt vaak duur moet worden gestort of worden afgevoerd. Dynamotive kan er dus vaak gratis aankomen en weet er energie uit te maken. Commercieel gezien heeft het dus allemaal potentie.
Met ingang van dit kwartaal zal het bedrijf energie aan het elektriciteitsnet van Ontario gaan leveren.
In Midden en Zuid Amerika is ze ook actief in de buurt van de suikerrietplantages. Immers komt daar ook veel bio afval vrij en de juiste verbranding daarvan levert ook veel Bio-Oil op.

Er is bij dit bedrijf maar één punt waar ik kritiek op heb. Dat is het commerciële deel van het verhaal. Immers, ze onderzoeken nu al 14 jaar en dat is allemaal prachtig, maar zijn ze ook in staat om keihard zaken te doen en hier een hoog winstgevend bedrijf van te maken, of blijven het vooral white collar milieufreaks en wetenschappers die het leuk vinden nieuwe dingen te ontwikkelen, die na de testfase een vroege dood sterven?

Technisch Analyse leert ons het volgende:
Recent is het aandeel weer in een positieve trend gekomen, met een stijging van 0,4 tot 0,6 tot gevolg. De eerste weerstand ligt bij 0,7 en de tweede bij 0,8 dat tevens hoogste koers van de afgelopen twee jaar is.
Er is niet echt sprake van een opwaartse langjarige trend met hogere toppen en bodems. Het lage volume en de lage koers per aandeel zorgen er voor dat TA niet echt lekker tot zijn recht komt. Een aandeel voor liefhebbers derhalve.
Ik heb deze aandelen nu zelf bijna twee jaar in bezit. Ik kocht ze voor gemiddeld 0,42 per stuk.

Tom Lassing
www.beursbox.nl
www.beursblogger.nl



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?