woensdag, juni 29, 2005

 

Open Interest

U hoort me er steeds minder over. Met de vermindering van de particuliere optiehandel is ook de invloed van de Open Interest op opties op dit moment tanende.
Het is in feite puur een overzicht van de openstaande opties, waarbij uitgangspunt is dat institutionele beleggers de schrijvers van de opties zijn, en particuliere beleggers de kopers.
Nu worden er door analisten, beleggers en nieuwsbrieven veel verwachtingen over de beurs uitgesproken. De Open Interest echter, geeft aan waar het geld echt in zit. Dit is dus soms heel afwijkend van wat er in het openbaar gezegd wordt. Juist op dat momenten kan het volgen van de Open Interest interessant zijn, omdat in de laatste week voor een expiratie bijna altijd de index nog even in de buurt van de Open Interest gaat komen. Als de openbare consensus dan heel anders is, dan is het niet onverstandig om daar bij het handelen in opties rekening mee te houden.
Het is een mooie indicator voor 'erbij', maar de Open Interest los van al het andere zegt niet veel. De invloed wordt steeds minder omdat andere derivaten populairder worden. Denk daarbij aan Turbo's en Futures.

Tom Lassing
www.beursbox.nl



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?