woensdag, maart 31, 2010

 

Beleggen met een systeem

Deze week heb ik met de beleggers Maarten Verheyen, Jack Hoogland, Francois Franken en Leon Berkers in verschillende sessies om de tafel gezet en met hen uitvoerig gesproken over beleggingssystemen.
We werken allemaal anders, maar één ding is akelig duidelijk, we werken allemaal met één of meer systemen waaraan we ons ook echt houden. We moeten wel, we zijn namelijk ook voorbeeld voor veel anderen.
Wat ons in feite ook opvalt, is dat ieder systeem dat we gebruiken in de basis enorm simpel is en alleen maar moeilijk lijkt, omdat we het blijven tweaken en omdat we ons systeem ook volhouden als de markt even tegenzit.
Ieder systeem heeft namelijk goede en minder goede tijden.
Is er een 'beste' systeem?
Neen, dat is er niet. Immers is iedere belegger anders. Niet iedereen wil evenveel risico lopen of in dezelfde zaken investeren. Soms maakt het ook uit hoe actief je moet zijn. Niet iedereen wil dagelijks de koersen moeten volgen. Kortom, het feit dat we allemaal anders zijn en anders werken, heeft ook te maken met eigen voorkeuren. Zo is dat bij ons, maar zo is dat ook bij u. Dat maakt een bepaalde service niet minder goed, maar het maakt wel dat u zich bij een bepaalde service thuisvoelt, terwijl een andere service, die misschien winstgevender is, u veel te zenuwachtig maakt.
Kies daarom niet voor het hoogste rendement, maar kies voor de methode die u het beste ligt. Zo werken we zelf ook en wat goed genoeg voor ons is, is goed genoeg voor u.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?