donderdag, maart 11, 2010

 

Chinese Inflatieangst

De prijzen voor consumenten gingen het afgelopen jaar, vanuit februari gezien, met 2,7% omhoog. De kans op een uit de hand lopende inflatie is daarmee toegenomen. Gezien de enorme economische groei valt het nu nog mee, maar de kans op een groei van de inflatie is zeer reƫel aanwezig.
Wat de Chinese overheid nu zal doen, is de geldhoeveelheid proberen te verkrappen. Afgelopen jaar is er, ter stimulatie van de economie, veel extra steungeld de markt in gegaan. Dat extra geld heeft voor een enorme opleving van de economie gezorgd, maar is er nu ook reden voor dat de prijzen oplopen.
De verkrapping van het geld komt er onder andere door een renteverhoging, waardoor het minder interessant wordt om te lenen.
Daar hogere rentes voor de aandelenbeurs niet leuk zijn, zagen we vannacht een kleine daling, daar waar de economische groei een stijgende beurs logisch zou maken. De beurs zegt echter vooruit te lopen en nu 'zien' beleggers dus toenemende concurrentie vanuit de obligatiemarkt. Overigens is van die daling aan het einde van de handel in het Oosten al weinig meer over.
- Ik denk dat het allemaal erg meevalt. Gezien de problemen die er in het Westen in de economie zijn, zien de de splinter in het oog van de problemen van China, terwijl we er zelf een balk in hebben zitten.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?