maandag, september 12, 2005

 

Antonveneta

De klucht rondom Antonveneta is nog lang niet over. Nu de tegenspeler van ABNAMRO in de problemen is gekomen zijn de kansen voor ABNAMRO ineens weer toegenomen. Ik verdenk de Italianen er van op dit moment een ander te zoeken die het belang van Popi moet overnemen en de strijd tegen de verfoeide buitenlander ABNAMRO moet voortzetten. Antonveneta stelt als bank zoveel niet voor, maar de Italiaanse zakentrots is gekrenkt. Dat gaat voor welke economische motieven dan ook.
Het zou voor ABNAMRO naar mijn idee een slechte zaak zijn als haar overname poging zou lukken. Ook hier geldt echter dat de positie van Groenink ter discussei staat als hij de poging staakt. Tegen welk argument dan ook zet iedereen deze strijd voort zodat uiteindelijk iedereen verliest. Het lijkt de UMTS veiling wel! De top van ABNAMRO ondertussen put zich uit in de verklaringen waarom de overname zo goed is voor ABNAMRO. Over een paar jaar gaan ze toch met pensioen en wie dan leidt mag lijden.
Nu ABNAMRO ineens weer lijkt te winnen zie ik voor Nederlandse beleggers geen reden meer om dit aandeel te willen bezitten.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?