dinsdag, november 27, 2007

 

Kredietzorgen

Vraag een Amerikaan iets over schulden en krediet en deze kan er uren over vertellen.
Het is daarom niet zo gek dat ze nu zo bang zijn voor de subprime crisis. Ze weten donders goed hoe zwaar ze zichzelf in de problemen hebben gebracht met het ongebreidelde lenen en vervolgens creatief creƫren van nieuwe financiƫle producten op basis van slechte leningen.
Achteraf is het criminele element van heel die opzet akelig duidelijk.
Dit kon niet anders dan een keer mislopen, maar omdat de grote banken er aan meededen moest (bijna) iedereen er wel aan meedoen. Het was meedoen of failliet gaan.
Juist daarom zouden juist de grote banken zwaar moeten boeten. Ze zouden een voorbeeld functie moeten hebben en vanuit hun riante marktleiders positie juist extreem netjes moeten handelen. Maar wat kan je verwachten van de grootste graaiers ter wereld?
In feite is het toch gewoon beroeps witte boorden criminelen op een berg cash plakken en hopen dat ze netjes blijven handelen?
We waren al tien jaar geleden gewaarschuwd. Toen begon het graaien en eindelijk moeten we dan nu afrekenen. Het is jammer dat ook aandelen buiten de sector het moeten ontgelden, maar ik schreef al eerder, het biedt prachtige kansen voor de toekomst.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?