dinsdag, november 13, 2007

 

ABP start gesprekken met Cordares

Beide pensioenfondsen denken aan een eventuele samenwerking die zelfs zover kan gaan dat er gesproken gaat worden over een fusie. Cordares verzorgt de pensioenvoorziening voor 1 miljoen Nederlanders, terwijl het ABP dat voor 2,6 miljoen ambtenaren en onderwijs medewerkers doet.
Een eventuele samenwerking zou tot het grootste pensioenfonds ter wereld leiden. Het is echter nog onduidelijk hoe de toezichthouders hier tegenaan kijken.

- Of 'groter' ook 'beter' is, is de vraag. Beide partijen zijn al zeer groot en zover mij bekend niet slecht bezig. Waarom dan toch deze samenwerking nodig is, blijft onduidelijk.

ABNAMRO was ook stevig aan het groeien en zie hoe dat afgelopen is. Jammer is onduidelijk is wat of de economische noodzaak voor deze samenwerking is. Overigens staat eea al wel op de site van Cordares, maar was gisteravond op de site van ABP nog niets terug te vinden. Die ambtenaren doen het weer op zijn elf en dertigst.

(Voor de Vlamingen onder ons die dat gezegde niets zegt, In Friesland lagen vroeger elf steden en dertig dorpen. Een provinciaal en landelijk besluit betreffende de provincie moest altijd door elf en dertig genomen worden...)


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?