donderdag, augustus 23, 2007

 

Beurs sentiment en het geheugen

Soms zou je willen dat beleggers en adviseurs gedwongen zouden worden om hun gedachten over de beurs op video vast te leggen. Als de beurs. zoals nu, ineens weer ten goede keert, dan zien we te snel overal de 'zie je wel' scenario's. Dat terwijl die beleggers en adviseurs enkele dagen geleden nog in zak en as zaten en liefst alles direct de deur uitdeden. Iedereen had schuld aan de daling en anderen die er een andere mening op na hielden waren op zijn minst redelijk ondeskundig en stom bezig.
Dan zien we een paar dagen een mooie beurs en achteraf weet iedereen het weer zo mooi. Hoe er enkele dagen eerder over gedacht werd, is vrijwel volledig vergeten.
Slechts enkele beursdagen geleden was de beurs in de gedachten van velen volledig afgeschreven en was iedereen gek die zijn of haar dalende kwaliteits aandelen toch aanhield en hoop hield op betere tijden.

Om u een indruk te geven, twee dagen geleden is er door mij aan de Insider abonnees een koopaanbeveling uitgegaan voor het kopen van negen kwaliteits aandelen! De op één na grootste koopaanbeveling van de service tot nu toe!
Die kwaliteitsaandelen portefeuille ging gisteren enorm in waarde omhoog, mede door enkele aandelen die tussen de 5 en 15% stegen.

Het mooie was, dat de enkele gokfondsen in de GEN portefeuille niet herstelden, terwijl juist de kwaliteitsfondsen de grootste stijgingen lieten zien. Het was dus gisteren mijn 'zie je wel!' moment. Ik geef het toe, dat voelt lekker. De keuze voor kwaliteit, zoals aangegeven door Globalenergynewsletter, maar ook door de collega van StocktradingExpert en Topaandelen, werkt.


Tom Lassing

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?