donderdag, augustus 23, 2007

 

Beloning Numico CEO 'Extreem'

Minister van Financiƫn Wouter Bos noemt de vergoeding die de CEO van Numico krijgt extreem, maar wijst erop dat die vergoeding door de aandeelhouders is goedgekeurd. Bij het aantreden van Jan Benink kreeg hij een optiepakket. Na zijn aantreden is het zeer goed gegaan met het bedrijf en daarbij komt dan nog dat Danone een 40% premie op de koers gaf. Dit alles veroorzaakte dat het optie en aandelenpakket van Benink nu 90 miljoen waard is.
- Het is een hoge beloning, maar in dit geval is het bedrijf niet alleen gered, maar hebben de aandeelhouders er ook van geprofiteerd. Immers ook de aandeelhouders hebben gedurende de periode dat Benink CEO was een enorme koerswinst geboekt.
Het lijkt me moeilijk om dit dan af te moeten keuren, al was een beloning van 10 miljoen ook prachtig geweest. De vraag roept zich op of in 2002 iemand gevonden was die bereid was gevonden om het hoogst haalbare te halen en dan hooguit tien miljoen extra te verdienen. Immers is de kans op het nu behaalde 'hoogst denkbare' niet groot. Nu het mooiste scenario is uitgespeeld moeten we niet verbaasd zijn dat de beloning ook enorm is.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?