woensdag, augustus 29, 2007

 

De beurs daalt weer, wat te doen?

In mijn ogen hangt het er vanaf hoe u in de markt zit. Als u 'gewoon' maar wat in uw ogen kansrijke aandelen gekocht heeft, dan lijkt het de meest verstandige weg om snel afscheid te nemen.
Als u echter heel bewust zeer hoog kwalitatieve aandelen tegen een lage waardering gekocht heeft, dan is afscheid nemen puur voor trading te overwegen, maar lijkt vasthouden vaak de beste weg te zijn. Het herstel komt immers vaak buiten beursuren en het zou zonde zijn om de juiste aandelen te hebben en puur voor een snelle extra winst, of uit angst die mooie aandelen gedag te zeggen en vervolgens zien dat de beurskoersen stijgen, maar u er geen winst van heeft.
Uiteraard geldt bij dit alles ook uw beleggingshorizon. Als u iedere dag winst wil, dan moet u heel actief handelen. Als u over 12 maanden of langer winst wilt zien, dan kunt u het veel rustiger aan doen. Het klinkt wel leuk om de dalingen te missen, maar ook afgelopen week bleek het maar weer eens dat snel eruit ook wel eens heel vervelend kan uitpakken.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?