maandag, augustus 27, 2007

 

Subprime fall out

In China kwam ook vanochtend weer een bank met de onthulling dat er een miljard aan exposure is richting Subprime leningen. Vorige week waren er al wat andere Chinese banken die hun kluizen aan het schonen waren en er enkele lijken vonden.
Tot nu toe doet het de Chinese beleggers niet veel. De Chinese banken kunnen het zich dus blijkbaar veroorloven om enorme bedragen in Amerika te laten liggen.
Het is feitelijk te gek voor woorden wat er gaande is. Amerika leent zich te pletter, betaalt vervolgens de rente niet en Europa en China betalen de rekening!
Die Chinese en Europese bankiers en de fondsbeheerders die zich hebben laten beetnemen, moeten die zich niet kapotschamen? Ondertussen hebben ze wel topinkomens en wordt er in de banken nog altijd 'mijnheer' (of mevrouw) tegen die %$#$%^* gezegd. Al die premie-inkomens, dus extra premie als er extra winst is, zouden feitelijk moeten worden omgebouwd. Namelijk ook minder loon als er verlies gemaakt wordt. Immers willen ze als werknemer wel ondernemer zijn als er winst is, maar als er (enorme) verliezen gedraaid worden, dan willen en mogen ze slechts 'medewerker' zijn.
Dat is dan ook één van de redenen dat ik als aandeelhouder altijd tegen optieplannen stem. Je kiest namelijk voor het werknemerschap, of je kiest voor het ondernemersschap. Optieplannen zijn een laffe manier om werknemers bij winst te laten winnen, maar verlies voelen ze niets van. Dat is niet juist.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?