woensdag, juli 04, 2007

 

Private Equity naar de beurs

Het gaat nu snel. Na het succes van Blackstone wil nu ook KKR de gunstige martktomstandigheden gebruiken om een extra 1,5 miljard uit de markt te trekken. Ik schreef al eens in andere woorden dat dit legaal beleggersbedrog is en daar blijf ik bij. Private Equity heeft dit geld pertinent niet nodig. Ze doen het simpelweg omdat beleggers bereid zijn om belachelijk veel geld uit te geven voor pappiertjes die 'aandelen KKR' heten. Als over enige tijd de realiteit weer toeslaat zullen die aandelen KKR fors in waarde dalen en is de kans redelijk groot dat KKR tegen een veel lagere koers weer van de beurs afgehaald gaat worden.
Tussen nu en dat moment zal er ongetwijfeld wel geld verdiend kunnen worden, want men weet bijzonder goed hoe de gretigheid optimaal benut kan worden. Uiteindelijk wordt dit echter een drama, daar ben ik van overtuigd.
Blackstone, dat recent naar de beurs ging, heeft net bekendgemaakt dat het voor 20 miljard dollar de Hilton groep zal overnemen. Het is een premie op de beurskoers van 36%. Pertinent geen koopje dus, deze overname.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?