dinsdag, juni 05, 2007

 

Groene energie

Hoe ver is men hier nu eigenlijk mee? Kan groene energie in de vorm van hernieuwbare energie uit wind, golven of zonneschijn onze behoefte aan energie dekken? Kan bio-brandstof het alternatief op olie worden? Kan dit alles gecombineerd een alternatief op geïmporteerd olie en gas worden?
Het antwoord is heel duidelijk en is negatief. Groene energie kan zelfs bij volle capaciteit op dit moment en zoals het er nu naar uitziet de komende tien jaren, niet meer dan hooguit enkele tientallen procenten van onze huidige behoefte dekken.
Dat houdt dus in dat we te veel energie verbruiken, of dat de ontwikkelingen in groene energie nog een heel lange weg te gaan hebben.


Beide zijn waar vrees ik. Ik zou nu graag in groene energie beleggen, maar beleggers doen er momenteel niet veel mee. Dit houdt in dat er dan nu ook weinig in te verdienen is. Veel van de bedrijven die nu ontwikkelen zijn zwaar verliesgevend. De bedrijven moeten nog enorm investeren en daarmee is het risico voor beleggers ook heel hoog. Niet voor niets dat op dit moment de Global Energy Newsletter geen investeringen heeft lopen in die sector. Het levert op dit moment geen geld op, hoe mooi de verhalen ook zijn.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?