woensdag, mei 30, 2007

 

Regel 1, niet verliezen

Deze regel is beroemd gemaakt door Warren Buffett. Echter, hoe kunt u er vrijwel zeker van zijn dat u als belegger niet gaat verliezen?
Onze ervaringen als particuliere beleggers zijn namelijk dat wel allemaal onze zeperds wel gehad hebben en die hebben heel veel geld gekost.
Eigenlijk weten we wel waaraan het ligt. We kochten aandelen van bedrijven die nog nooit winst maakten, we gingen in derivaten waarbij we de inleg verloren en als we al een beleggingssysteem hadden, dan hielden we ons er niet aan.
Waarschijnlijk is vrijwel de enige mogelijkheid om te beleggen en niet te verliezen om alleen te beleggen in aandelen van bedrijven die structureel winstgevend zijn, hun markt domineren en niet te hoog gewaardeerd zijn.
Duh...
Dat hebben we al zo vaak gehoord!
Ja, dat klopt en nog altijd horen en zien we alleen de echt succesvolle beleggers zoals Warren Buffett en nu ook belegger Phil Town die van 1000 dollar in vijf jaar een miljoen dollar wist te maken hetzelfde zeggen. Blijkbaar zit er een kern van waarheid in.
Zowel de Global Energy Newsletter als Topaandelen.com hebben als uitgangspunt ook deze kwaliteitsuitgangspunten.
Dat hoeft niet binnen enkele weken rendement op te leveren, maar het is vrijwel onmogelijk dat bij vasthouden aan deze strategie op termijn verloren wordt.
Daarmee wordt voldaan aan regel 1 van succesvol beleggen... Niet verliezen.

Tom Lassing

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?