dinsdag, april 03, 2007

 

Subprime faillissementen

Gisteren werd bekend dat New Century Financial, dat recent al de notering aan de NYSE verloor, niet langer aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen. Dit bedrijf handelt in risicovolle hypotheken. Nu de Amerikaanse huizenmarkt regionaal en in enkele deelsectoren van de onroerendgoed markt ineenstort, is dat funest voor het bedrijf gebleken. Teveel hypotheken bleken oninbaar waarmee uiteindelijk het bedrijf zelf een tekort aan geld verkreeg.
Voor de hypotheekhouders is dit niet gunstig, want hun schuld blijft wel staan. Een ander zal nu de schulden overnemen en daar zullen de huiseigenaren dan hun resterende schuld en rente aan moeten gaan betalen.
New Century Financial heeft gisteren 3200 medewerkers ontslagen. (Meer dan de helft van het personeel) en heeft al aangegeven dat ze haar leningen zal doorverkopen.
In totaal zijn er nu meer dan 20 vergelijkbare subprime hypotheekverstrekkers kopje onder gegaan. Terwijl Bernanke stelt dat de problemen binnen de Subprime sector blijven, stelt de CEO van New Century Financial dat hij verwacht dat de problemen breder zullen zijn. Volgens hem zijn er ook buiten de Subprime sector te makkelijk hypotheken en leningen verstrekt.



Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?