donderdag, maart 29, 2007

 

Aanhoudende Amerikaanse groei

Volgens Bernanke zal de Amerikaanse economie blijven groeien, maar zijn er wel enkele risico's. Zo is de huizenmarkt in zijn ogen een groot risico. De daling van de huizenprijzen kan wel eens flinker zijn dan eerst aangenomen. Er zijn al enkele regio's waar de prijzen fors daalden en andere delen van de economie er last van kregen. Als dit zich voortzet in meer regio's, dan kan de nationale economie daar last van krijgen.
Ook de subprime leningen, dus de leningen met een veel hoger risico, zijn een probleem al ziet hij nog geen spilover naar andere sectoren. De FED is echter wel bezorgt over deze leningen. Ze waren jarenlang een prima belegging omdat een vast percentage van die leningen toch wel aflosbaar/inbaar bleek. Op dit moment is echter het aantal oninbare leningen fors toegenomen en zijn er daardoor marktspelers in problemen geraakt. Volgens Bernanke is die bezorgdheid van de FED niet nieuw.
Bezorgdheid is er ook over de kosten van de Amerikaanse gezondheidszorg. Deze kosten lopen veel harder op dan geprognoticeerd. Gezien de steeds ouder wordende bevolking en de vetzucht van de Amerikaanse bevolking is dat een zorgwekkend gegeven. Alle automatisering en techniek ten spijt is de cost-efficiency van de sector niet toegenomen. De oplossingen zijn steeds alleen maar duurder geworden en de vraag naar gezondheidszorg neemt door de ongezonde levenswijze van een groot deel van de bevolking ook alleen maar toe



Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?