vrijdag, maart 30, 2007

 

Regeling Marktmisbruik

Sinds een jaar moet iedereen (ook u!) die een advies publiceert aangeven wat of de eigen positie in de markt is. Krijgt de schrijver geld om het advies te schrijven? Heeft de schrijver of de werkgever waarvoor de schrijver werkt posities in die specifieke tips? Dat moet allemaal duidelijk zijn.
Beursbox is daar altijd al duidelijk in geweest, dus die regeling was voor ons volledig overbodig. Beursbox en de schrijvers in Beursbox krijgen geen vergoeding om tips te schrijven en gaat u er maar vanuit dat de posities ook zelf ingenomen worden. We staan immers voor datgene wat we publiceren.
De AFM meldt nu dat de regeling een groot succes is. Misbruik blijkt amper voor te komen...
Nu was dat al vooraf duidelijk, maar de AFM had een stok nodig om mensen die de zaak overduidelijk flessen te kunnen aanpakken.
Meest toonaangevende zaak is een tv-gast van Harry Mens geworden. Deze gast in het programma gaf een discutabele tip waarbij pas achteraf duidelijk werd dat hij er zelf heel zwaar in zat.
Helaas is het nog niet zo geregeld dat ook websites duidelijk moeten maken wie uiteindelijk eigenaar van de website is. Beursbox is bijvoorbeeld echt onafhankelijk. Veel andere grote sites kunnen dat niet (meer) zeggen en zijn in handen gekomen van de gevestigde marktpartijen die voordeel hebben van meer beurshandel. DAT hoeft dus nog niet gemeld te worden. Het zal me benieuwen of die situatie nog gaat veranderen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?