donderdag, maart 29, 2007

 

RDS wil Irak in

Na het debacle van Rusland heeft RDS nu besloten om te gaan kijken naar de mogelijkheden van gasexploitatie in Irak.
Je moet als onderneming risico's durven nemen en overduidelijk is RDS niet vies van het nodige risico. Het is echter de vraag wie het bedrijf te hulp kan komen als de Amerikanen en Engelsen over een jaar Irak gaan verlaten en het jonge Irakese leger niet in staat blijkt het land bijeen te houden en buitenlandse bezittingen te beschermen.
Steeds meer Irakezen roepen om het verdelen van het land in drie delen. Iets dat de internationale gemeenschap nog altijd niet ziet zitten, maar dat na de nodige verhuizingen binnen het land, wel duidelijk de grenzen kan stellen en de verschillende groepen kan scheidden van elkaar. Er is een burgeroorlog gaande, ondanks dat niemand het wil toegeven. Irak kon alleen maar bestaan dankzij een keiharde dictator als Saddam. Het is het Westen dat Irak heeft doen ontstaan. Saddam was in feite het gevolg van die Westerse beslissing.
Nu er met zachte hand geregeerd wordt, komen de onderlinge verschillen boven en die zullen het land uiteen drijven. Shell kiest er voor om daar heel bewust midden in te gaan zitten. Dat is een risico, maar veel concurrentie heb je daar nu niet. Als het je dus lukt ben je spekkoper.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?