vrijdag, maart 30, 2007

 

Prachtige aandelen

Ik loop nu tegen het feit op dat ik aandelen heb die ik ga houden, wat of de beurs ook gaat doen. Aandelen die bij wijze van spreken de volgende "Starbucks" of "Coca Cola" gaan worden.
Aandelen die in sommige gevallen ook nog eens spotgoedkoop zijn, al is dat helaas niet in alle gevallen het geval.
Op 15 februari hebben we als Global Energy Newsletter een beleggers bijeenkomst in Ermelo georganiseerd. Daar is het beleid voor 2007 gepresenteerd. We gaan voor kwaliteit.
Op 9 maart hebben we het begin van die portefeuille ingezet.
Op 15 maart gaf Motley Fool aan op precies dezelfde wijze te gaan werken! Een bewijs dat we de juiste weg ingeslagen zijn, want Motley Fool is de minste niet.
Alleen al gisteren ging onze portefeuille zo'n twee procent omhoog.
Prachtige aandelen van bedrijven die 30 tot 40% per jaar groeien, die nu al een miljarden omzet kennen en in een marktsector zitten waar nog jarenlang veel van verwacht van mag worden.
Met een K/W van gemiddeld 30 lijkt zo'n portefeuille erg duur, maar toekomstige marktleiders die dan ook nog eens 40+% per jaar groeien en dat naar verwachting nog jaren gaan doen, die mogen wat kosten. We hebben het hier niet over "gewone" bedrijven,maar het gaat hier om absolute klasse. De marginale aandelen mogen andere beleggers aanhouden, die willen we nu niet.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?