woensdag, maart 07, 2007

 

Ordina loopt lekker

We zouden het aan de beurskoers niet zeggen, maar volgens Ordina CEO Ronald Kasteel loopt het bedrijf lekker.
De bewering in de vorige zin heeft een nadere uitleg nodig. Immers de beurskoers is vanaf maart 2003 van 2,30 gestegen naar nu boven de 16. Dat is natuurlijk een fantastisch resultaat. Begin 2000 stond het aandeel boven de 45. Dat is duidelijk andere koek. Slechts weinig beleggers stapten in maart 2003 voor het eerst in Ordina.
Hoewel offshoring door veel bedrijven al weer herzien wordt, wil Ordina haar offshoring gaan opvoeren naar 10%. Offshoring is het verplaatsen van werk naar lage lonen landen.
Ordina kreeg in 2006 20% meer personeel. Dit was een combinatie van zelf mensen aannemen, in combinatie met de toename van personeel door overnames.
De nettowinst van Ordina wasover 2006 bijna 26 miljoen euro. De omzet 2006 kwam uit op ruim 530 miljoen. In 2005 was dat nog bijna 444 miljoen euro.
Geruchten als zouden Getronics en Ordina ooit samengaan werden met kracht ontkend. Er zou geen meerwaarde bestaan.
- Ik heb al vaker geschreven, van de ICT'ers is Ordina naar mijn idee één van de interessantste. Het aandeel is niet macho meer, dat maakt dat particuliere beleggers er niet warm meer voor lopen. Die 45 euro per aandeel is daarom nog heel erg ver weg. Een gedegen aandelenwaarde stijging zou er echter op fundamentele gronden best mogen komen. Het is echter geen spotgoedkoop aandeel.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?