dinsdag, februari 06, 2007

 

Slim beleggen

Zoals u weet ben ik op 27 december grotendeels uitgestapt en doekte ik mijn Global Energy Newsletter portefeuille vrijwel volledig op. Het bleek een briljante zet, want het voorkwam dat de abonnees van de service in de dip mee omlaag gingen.
Maar goed, we zijn nu ruim een maand verder, beleggers worden ongeduldig. Dat geld staat maar op de rekening en iedere dag is er op de beurs geld te verdienen.
Wat de ongeduldige belegger even vergeet, is dat er ook iedere dag geld de op beurs te verliezen is. Gezien de grote hap die de financiƫle sector uit de koek neemt, moet het haast wel zo zijn dat er meer verloren dan gewonnen wordt.
Kortom, haast maken om te beleggen om maar te beleggen is niet slim.
Toch ben ook ik aan het kijken. Op dit moment kies ik voor middenmoot. Niet te duur en niet te goedkoop. Niet te heet en niet te koud. Aandelen die niet zo netjes gezegd, vlees noch vis zijn. Niet zonder succes overigens. In de Global Energy Newsletter van 1 februari noemden we drie aandelen. Alle drie staan ze nu op winst.
De volgende stap is dan om kleur te gaan bekennen. Gaat de beurs een trend in, dan kiezen we voor aandelen in die trend. Gaat de beurs geen trend in, dan zal voor degelijkheid gekozen worden. Degelijkheid in dividend en de betrouwbaarheid van jarenlange degelijke winsten.
Kortom, niet wij bepalen wat we gaan doen, maar het karakter van de beurs zal de toon van de muziek bepalen. Vooralsnog hebben we een heel goed oor voor die muziek gehad. Dat is waarom we ons niet laten opjagen.
Alle abonnees hebben afgelopen weekend een overzicht van de nu actuele posities ontvangen. Daarbij is dan ook een overzicht geleverd van de aandelen die we eerder noemden en die we nu nog interessant vinden.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?