vrijdag, februari 02, 2007

 

Een Amerikaanse beursnotitie is geld waard

K2 Digital Inc. is een bedrijf dat jaren geleden een markt zag in het ontwerpen van websites voor bedrijven. De Internet crisis maakte een einde aan alle plannen, want niemand wilde nog een door hen ontworpen (dure) website hebben.
Alle onderdelen werden verkocht, personeel werd ontslagen en de beursnotering ging in slaapstand. De beursnotering werd echter niet opgeheven. De reden is simpel, het is veel goedkoper en simpeler een bestaande beursnotitie te kopen, dan om een nieuw bedrijf in een IPO naar de beurs te brengen. Als je dus een beursnotering hebt, dan hou je die, tot een ander het wil kopen.
Het heeft een paar jaar mogen duren, maar KTWO.ob wordt nu overgenomen door New Century Structures waarbij de oude aandeelhouders van KTWO een 10% belang in het nieuwe bedrijf zullen verkrijgen. De beursnotering heeft straks niets meer met Internet te maken, want het nieuwe bedrijf maakt geisoleerde platen voor huizen- en scholenbouw.
Zo ziet u dat het kopen van waardeloze aandelen, die soms letterlijk een penny kosten, ook rendabel kan zijn, als de 'oude' directie maar het inzicht en het geduld heeft om de beursnotering te laten voortduren


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?