donderdag, februari 08, 2007

 

Een giftige Apple

Iedereen van 35 en ouder kan zich vrijwel zeker nog herinneren dat Apple de beste computer had, maar dat het vol fouten en problemen gelanceerde Microsoft PC besturingssysteem uiteindelijk de markt veroverde. Er waren simpelweg veel meer producten voor. De reden voor dat succes van Microsoft was simpel. Microsoft liet andere ondernemingen meeprofiteren van het succes en die andere ondernemingen maakten product na product. Apple daarentegen besloot dat het helemaal alleen rijk wilde worden. Anderen mochten daar niet van profiteren. Er kwam daarom maar weinig software voor de apple uit en wat er uitkwam was duur.
Een paar jaar geleden kwam Apple met de iPod en begon het ook in de muziekwereld te gaan werken. Niet zonder succes, en Apple doet het beter dan ooit tevoren. Echter WEER gaat Apple de fout in door alles op slot te willen doen. Wie als consument bij Apple muziek koopt kan daar buiten de Apple producten niet veel mee.
Apple heeft als 'first mover' een voorsprong, maar daar blijft weinig van over als andere aanbieders wel samen gaan werken en consumenten via die producten wel kunnen uitwisselen. Apple blijft dan, net als vroeger, uiteindelijk een product voor de die hard apple fan, terwijl de rest van de wereld met producten van algere kwaliteit veel gelukkiger is.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?