dinsdag, februari 06, 2007

 

De poker en gok sector

Poker is tegenwoordig hot. Zelfs in het lokale suffertje staat nu al wekelijks de mededeling aangegeven dat pokertoernooien illegaal zijn. Op Internet, maar ook illegaal in buurthuizen is het spelletje razend populair.
Is daarmee de goksector als beleggingsobject ook interessant?
De Amerikanen hebben recent hun markt gesloten voor buitenlandse aanbieders. Vanuit buiten Amerika via Internet poker aanbieden aan Amerikanen is nu illegaal.
Zou de Amerikaan zich er veel van aantrekken? Is het voor de Amerikaan nu onmogelijk om zich op Internet via slinkse wegen niet meer aan te melden op buitenlandse pokersites, of zal deze gemiddeld zeer bemiddelde pokerspeler vanaf nu braaf kiezen voor de Amerikaanse aanbieders, die op de Indiaanse aanbieders na, allemaal keurig belasting afdragen aan de Amerikaanse staat?
Heel het spel van de Amerikaanse overheid is er slechts om de enorme bedragen die rond gaan in Amerika te houden. Op alle Internet vlakken is Amerika marktleider, behalve op gokgebied. Dat weeffoutje is met deze wetgeving weer rechtgetrokken. De Amerikaanse online goksector is de grootste ter wereld en is nu weer terug in Amerikaanse handen gebracht.

Amerika heeft de wereld haar sterke arm even getoond en de goksector heeft ingebonden. Dat wordt dus beleggen in Amerikaanse gokaandelen, of erop gokken dat China en de rest van het Verre Oosten de grote groeimarkt gaan worden. Gezien de Chinese hang naar gokken durf ik wel te voorspellen dat Chinees gokken interessant is. Als echter de Amerikaanse overheid al alles naar haar hand kan zetten, dan mag dat zeker van de Chinese overheid verwacht worden. Het is dus geen loterij zonder nieten.
Een aandeel dat ik al enige tijd in de gaten hou is het Zuid Koreaanse Gravity Co. Ltd. genoteerd op de Nasdaq. Het heeft ook de nodige problemen gehad, maar lijkt nu op te krabbelen. Ik heb de aandelen zelf op het moment van schrijven niet in bezit.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?