vrijdag, april 28, 2006

 

Prijzenslag in beurs sector

Enkele jaren geleden (nog voor de Internet crisis) had ik een aardig gesprek met één van de initiatiefnemers van wat later Alex zou worden.
Eén van de stellingen in ons gesprek/discussie was toen dat op termijn de kosten om posities op de beurs in te nemen naar bijna nul zouden gaan.
Toendertijd koste iedere transactie nog tenminste 42 gulden en de stelling dat het veel goedkoper zou gaan worden was toen op zijn minst revolutionair te noemen.
Ondertussen zien we dat de minimale kosten al teruggebracht zijn naar ongeveer 10 euro en zien we dat beleggen in Amerika via enkele brokers nog veel goedkoper is geworden.
Recent heeft ABNAMRO haar direct beleggen tarieven zo sterk verlaagd dat de bank zelfs heel even goedkoper was dan de prijsvechters Binck en Alex en daarmee de goedkoopste Nederlandse bank/broker was. ABNAMRO legt de concurrentie het vuur aan de schenen, waarna gisteren Alex ook weer een nieuwe ronde van prijsverlagingen aankondigde. "De goedkoopste" is nu geen reclame-uiting van waarde meer, want voor je het weet ben je dat als bank/broker al niet meer. Alex zegt daarom nu al dat ze veel meer biedt dan alleen lage tarieven. Dat feit is zeker waar. In die zin staan de Online Brokers wat dichter bij de particuliere belegger. Ook dát is wat waard, al laat ABNAMRO ook op dat vlak zien dat ze de achterstand hard aan het inhalen is.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?