maandag, april 24, 2006

 

Gazprom lonkt naar Nederland

Het Russische Gazprom, dat grotendeels onder controle van de Russische overheid staat, heeft interesse in belangen in de Nederlandse gasmarkt. We krijgen nu dezelfde vraag te beanwoorden als waar Amerika voor stond, toen een Chinees bedrijf probeerde een strategisch belangrijk bedrijf over te nemen. Immers zijn we al erg afhankelijk van Russisch gas, maar als we dan ook nog in de eigen markt bediend gaan worden door de Russen, welke vuist kan Nederland/Europa dan nog maken tegen Rusland. Immers, bij een ongewenste reactie uit Europa knijpen ze in de gastoevoer. Die gastoevoer staat straks tot aan uw huis onder toezicht van de Russen.
- Mijn persoonlijke mening is dat Europa en vooral Nederland en Belgiƫ dat probleem niet te lijf moeten gaan door handelsbeperkingen, maar dat ze het te lijf moeten gaan door nu eindelijk eens actief en snel alternatieven op olie en gas te stimuleren. Laat die Russen maar komen. Als wij die 'handelsstaat' zijn die we zo graag voorhouden te zijn, dan komen we tijdig met alternatieven en mogen de Russen die gasbedrijven wel hebben.
Onze mening die we over het energievraagstuk hebben, en de oplossingen die we voor ogen hebben, worden besproken in www.globalenergynewsletter.nl


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?