donderdag, maart 16, 2006

 

Turbo stop loss (2)

De belegger die recent ondervond hoe slecht een door de stop loss geraakte Turbo wordt afgehandeld, heeft reactie van ABNAMRO gekregen. Hij werd er niet vrolijk van.
Zodra de stop loss geraakt wordt, zal de bank laten handelen. Nu is het zo dat handelaren kunnen zien dat de turbo op het punt staat afgehandeld te worden. Het is immers openbare informatie. Het zou dus (vooral in rustige markten) zo kunnen zijn dat andere handelaren het onderliggende aandeel proberen de ongewenste richting in te drukken omdat ze weten dat ABNAMRO even klem zit. Zodra dat aanbod van ABNAMRO weer uit de markt is kan de koers weer herstellen. Extra winst voor de handelaren en extra verlies voor de vroegere eigenaren van de door de stop loss geraakte Turbo.
In dit geval ging het om een extra 10% verlies voor de turbobelegger.
Overigens geeft ABNAMRO wel een garantie af. Als de afwikkeling een verlies gaat opleveren, dan zal de belegger daar niets van merken. Restwaarde nul is het ergste dat je als turbobelegger kan overkomen. Wel zuur als de restwaarde enkele minuten eerder nog meer dan twee euro per turbo was. Het zal je maar overkomen. Mijn advies is dan ook om turbo's net vóór de stop loss geraakt wordt te verkopen. Lastige zaak, maar het zal u bij grote posities enorm veel geld schelen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?