woensdag, maart 15, 2006

 

Email aanbevelingen

Vanuit Amerika komen nu steeds meer E-mails met aanbevelingen voor energie pennystocks op de OTC markt. Aanbevelingen, zelfs van bekende adviseurs.
Het is soms niet eens spam, maar het is onderdeel van een advertentiecampagne. De bekende adviseurs werken er aan mee, mede omdat dankzij die enorme advertenties de koers ook daadwerkelijk hoger gezet wordt. Een selffulfilling prophesy derhalve.
Gisteren deed zelfs Schaeffer er aan mee. Onderaan de mail stond vervolgens in bijzonder kleine lettertjes:
- This stock profile should be viewed as an advertisement.
Er stond in diezelfde kleine lettertjes tevens hoeveel er verdiend gaat worden met de advertentie.
- In order to enhance public awareness of Ignis Petroleum and its securities through the distribution of this report, Global Energy Ventures provided a budget in the amount of $105,000.
Nu begrijpt u waarom zelfs Schaeffer zich laat verleiden tot een advertentie als deze. Het gaat hier om enorme bedragen die gestopt worden in de campagne om u als belegger te overreden een positie in te nemen.
Het zou kunnen zijn dat u als belegger winst gaat maken met de eventuele aankoop van zo'n pennystock. Vergeet u echter niet, zodra de 105.000 dollar binnen is, stopt ook de werving voor dit aandeel. Zie er daarna nog maar uit te komen.
Overigens zet ook Schaeffer onderaan de mail nog eens duidelijk dat het hier puur een advertentie betreft en geen aanbeveling van Schaeffer. Het staat er dus wel, het is echter de vraag hoeveel beleggers het uiteindelijk ook lezen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?