vrijdag, maart 17, 2006

 

De best presterende sectoren

Net als vorige week zijn het de Real Estate, dus onroerend goed aandelen die over afgelopen maand het beste presteerden. Met onze strategie├źn hebben we hier ook van geprofiteerd, want in totaal hebben we vijf onroerend goed aandelen in portefeuille die allen in koers zijn gestegen.
Zoals ik vorige week al vertelde zien we geen klinkende namen in deze sector, maar toch staan er maar liefst 259 onroerend goed aandelen op de Amerikaanse beurs genoteerd.

Opvallend is ook dat we de sector Materials & Construction weer terug in de top-5 zien. Net als bij Real Estate ligt de oorzaak voornamelijk in het feit dat de angst voor een renteverhoging wordt getemperd. Gisteren werd bijvoorbeeld bekend gemaakt dat de consumentenprijzen in februari met slechts 0,1% zijn gestegen. Dat betekent dat rentetarieven laag blijven waardoor consumenten een nieuw te bouwen huis gemakkelijke kunnen financieren.

De Internet aandelen blijven ondermaats presteren, vooral onder impuls van Google. Dit aandeel bereikte op 11 januari een hoogste slotkoers van $472 en is inmiddels gedaald naar $339. Daarnaast zien we echter ook de koersen van grote internet aandelen als Yahoo, Ebay en Expedia onder druk staan.

Ook de Semiconductor aandelen blijven onder vuur liggen. Wel hebben we met Long & Short Trading afgelopen maandag winst genomen op Advanced Micro Devices. Hoewel een verder daling niet uit te sluiten is, komt er wel een moment dat deze aandelen weer gaan stijgen, en dan kan het heel hard gaan.

Sector
Stijging*
Real Estate
5,7%
Tobacco
4,6%
Aerospace / Defense
4,3%
Materials & Construction
4,3%
Manufacturing
4,2%

* Stijging over afgelopen maand


Jack Hoogland

www.stocktradingexpert.com
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?