dinsdag, januari 17, 2006

 

Ahold krijgt hogere waardering

Moody's durft het al aan om Ahold een hogere waardering te geven. Deze is nu Ba1 geworden, terwijl het Ba2 was. Dit houdt niet in dat het aandeel al interessant is. In het waarderingsmodel van Moody's is pas een Baa waardering hoog genoeg om ook te beleggen in zo'n aandeel.
Volgens Moody's zal de kredietwaardigheid flink gaan verbeteren de aankomende tijd. Vooral het feit dat de verkopen van het tafelzilver zo onderhand over zijn, is positief. In de afgelopen twee jaar verkocht Ahold ter waarde van 2,5 miljard euro aan onderdelen. Deze opbrengst is vooral gebruikt om de schulden te verlagen.
Opmerkelijk is dat Moody's in haar beoordeling rekening houdt met toekomstige verwachtingen. Blijkbaar willen ze samen met beleggers vooruit lopen op.
- Ik weet niet of ik me in dat laatste punt van Moody's kan verenigen. Immers waarderen ze niet het bedrijf wat er nu staat, maar wat ze denken dat er over een tijdje staat. Wie heeft hen echter een glazen bol verkocht?
Waarom zou Moody's wel de economie en de supermarktsector kunnen voorspellen, terwijl de CEO's in die markt zich nog wel eens laten verrassen.
Op deze manier gokt Moody's met haar waarderingsmodel.
Per 31 dec 2005 stond Ahold in het OK-Score waarderingsmodel nog altijd in het rijtje 'Niet OK'. Dit houdt in dat op dat moment beleggers er niets te zoeken hadden. Meer informatie over de OK-Score treft u hier aan: www.beursbox.nl/okscore.htm


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?