vrijdag, januari 13, 2006

 

STE Momentum Trading verslaat indices

Door Jack Hoogland

Momentum aandelen kopen en zoveel mogelijk op tijd weer verkopen. Dat is wat we doen met onze Momentum Trading strategie. We houden een portefeuille aan van maximaal 15 posities, die in een stijgende beurs volledig benut zijn en die we sluiten zodra de beurstrend draait. Zodoende zitten we nooit met een volledig belegde portefeuille in een dalende beurs. Het gevolg van deze strategie is dat we sinds de start van deze strategie een rendement hebben behaald van 79% (rekenen we onze openstaande posities mee, dan komen we zelfs aan 87%), en daarmee hebben we de belangrijke indices de afgelopen jaren allemaal verslagen.
Een momentum trading strategie is normaal gezien geschikt voor de offensief ingestelde belegger, maar eigenlijk doen we veel meer dan bij bijvoorbeeld een "buy-en-hold" strategie aan risicobeperking. Ofwel, we beleggen dan wel offensief maar hechten tegelijk een groot belang aan een goede verdediging.
Bent u een offensief ingestelde belegger die tegelijk zijn verdediging niet graag uit het oog verliest? Profiteer dan mee en meldt u hier aan voor een abonnement.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?