vrijdag, oktober 07, 2005

 

Hoe te profiteren van een dalende beurs

Door Jack Hoogland

Voor mij persoonlijk is er als het om beleggen gaat niets mooier dan winst maken in een dalende beurs. Er zijn verschillende manieren om in te spelen op een dalende beurs en de bekendste is bij de meeste Nederlandse en Vlaamse beleggers toch het kopen van putopties. Persoonlijk ben ik echter niet zo gek op het kopen van puts op aandelen. Bij gekochte opties is de spread tussen de bied- en laatkoersen vaak groot en ook zijn er veel aandelen waarbij maar heel beperkt in opties wordt gehandeld, wat het allemaal nog moeizamer maakt. Dan volgt nog het grootste nadeel en dat is dat de tijdswaarde langzaam maar zeker uit de premie loopt.
Deze factoren bij elkaar zorgen ervoor dat het vooral bij het handelen op korte termijn niet gemakkelijk is om met opties winst te behalen.
Persoonlijk kies ik er dan ook liever voor om gewoon short te gaan in aandelen.

Wat is short gaan?
Short gaan is niets anders dan aandelen verkopen die je niet in bezit hebt. Je legt een verkooporder in en hebt daarna een negatieve positie en bij het sluiten van de positie koop je de aandelen tegen een hopelijk veel lagere koers weer terug.
De grote voordelen van short gaan in aandelen zijn dan ook:
We hebben geen last van de hoge bid/ask spread die we bij opties vaak zien.
We hebben niet te maken met tijdswaarde die uit de premie loopt.
Je kunt gewoon een stop-loss order inleggen
Het is lekker eenvoudig, want we hoeven niet te kiezen welke optie we gaan nemen met welke uitoefenprijs en met welke looptijd.
Zoals ik hierboven al schreef is qua beleggen niets zo bevredigend als geld verdienen in een dalende beurs. Juist daarom hebben we met onze Top-Analyst beleggingsstrategie in anderhalf jaar tijd meer dan 40% rendement behaald terwijl de beurs per saldo bijna niets deed. Wij houden van eenvoud. Wilt u ook op een eenvoudige manier profiteren van een dalende beurs, meldt u dan hier aan voor een proefabonnement.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?