donderdag, september 29, 2005

 

Wees niet bang om winst te missen

Door Jack Hoogland


Mijn ervaring is dat veel beleggers die een abonnement nemen op één van onze services de neiging hebben om gelijk met een onevenredig deel van hun vermogen zo snel mogelijk zo veel mogelijk winst willen maken. En als dat bij onze services zo is, zal dat bij andere services ook wel zo zijn.

Als u bijvoorbeeld een kwartaalabonnement neemt op onze Momentum Trading strategie, dan is het begrijpelijk dat u zo snel mogelijk zoveel mogelijk wilt profiteren, want tot nu toe is hiermee tenslotte al meer dan 80% rendement behaald. Toch is dit niet de juiste doelstelling. Uw initiele doelstelling zou juist moeten zijn om gedurende drie maanden tegen een zo laag mogelijk financieel risico vast te stellen of Momentum Trading voor u de juiste beleggingsstrategie is.
Dat risico kunt zo laag houden als u zelf wilt, want u weet vooraf wat de kosten voor het kwartaalabonnement zijn én u kunt de strategie op papier gaan volgen, of met een heel laag startkapitaal. Persoonlijk adviseer ik nieuwe abonnees om een strategie gedurende het eerste kwartaal met slechts een paar duizend euro of dollar te volgen. Dan heb je enerzijds toch de bevrediging en spanning van het dagelijks handelen, maar loop je anderzijds maar een heel
beperkt risico.

Komt u dan na drie maanden tot een positieve conclusie over de door u gevolgde strategie, dan heeft u nog een zee van tijd om die met meer geld te volgen. Dat geldt altijd, of u nu een zelf bedachte strategie gaat volgen, een andere service, of een abonnement bij StockTradingExpert neemt. Want alleen op die manier weet u zeker dat u nooit tegen een zeperd aan zult lopen.
De angst om winst te missen is bij beleggers de meest prominent aanwezige emotie. Tevens is het echter de meest schadelijke emotie, want het is juist deze emotie die de grootste verliezen veroorzaakt. Die angst kunnen we daarom maar beter overboord zetten...




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?