woensdag, oktober 05, 2005

 

Capital Plus Group


De Beursbox Bulldog (in de persoon van Leen de Braal, laten we daar nu maar even geen poppenkast over spelen) heeft gisteren snel en effectief de gegevens van het genoemde bedrijf nagezien. Zijn reactie:
Wat zoeken op google geeft meestal direct inzicht.
Het feit, dat er niets over te vinden is, is al "handen af". Er is wel IETS over te vinden, de domeinnaam is in februari 2005 verlopen, en op 11
september 2005 weer geregistreerd.
Door Capital Plus Group (dus niet aan elkaar)
1 Temasek Avenue
16th Floor
Millenia Tower, Sg 039192
SG 6562484095

Dat laatste getal is het telefoonnummer wat op de site wordt getoond. Dat is NIET in Dubai, maar wel in Singapore (landnr 65). Dubai is in UAE en
heeft landnr 971.

Zoeken naar bovenstaand adres (de avenue en de floor) gecombineerd geeft behoorlijk wat bedrijven, maar geen capital plus group.
Idem met het adres op hun site, niet te vinden.
Lijkt mij niet pluis.

- Kortom, als dit een scam is, dan is ze professioneel opgezet met prachtige complete sites en strakke ontwerpen. Overigens heb ik ook een lijst met huurders van het Dubai World Trade Centre bekeken. Dat is immers het adres dat Capital Plus op haar site doorgeeft. Op de 10e verdieping zit BMC software, maar nergens een vermelding van Capital Plus Group te vinden. Ik heb het Dubai World Trade centre even via E-mail gevraagd of ze willen nazien of er misschien toch sprake is van een huur of onderhuur situatie.
Of dit hele verhaal met of zonder toestemming van BioScan gedaan wordt is onduidelijk. Bioscan reageert niet op mijn mail. Mogelijk is dat verhaal ook volledig verzonnen en is het onderdeel van een eventuele scam. Het is allemaal zo professioneel opgezet dat ik niets uitsluit.
Of dit nu een scam is of niet, u ziet dat we in een paar weken tijd zonder veel moeite enkele mogelijke en een paar zeer waarschijnlijke bedrogzaken boven water kregen. In alle gevallen worden consumenten persoonlijk benaderd door de potentiële oplichters en gretig gemaakt met enorme winsten. Alles steeds meer opgezet met gebruikmaking van eerlijk ogende bedrijven en sites van bedrijven. Vaak zelfs door simpelweg de echte site of bedrijfsgegevens te kopiëren. Alleen het fax of telefoonnummer is wat naar de achterliggende oplichter leidt. Vervolging is dankzij de anonimiteit van Internet en het onvermogen van de toezichthoudende organisaties vrijwel niet bestaand. Alles is zeer internationaal opgezet en daar kunnen nationale toezichthouders niet veel mee. De Nederlandse AFM richt haar haar pijlen momenteel liever op analisten die met naam en toenaam bij iedereen bekend zijn. Dat is lekker makkelijk, maar ondertussen worden beleggers links en rechts geplukt terwijl de AFM er naar kijkt, maar niets doet of kan doen.


U bent gewaardschuwd. Als u actief benaderd wordt door een onbekende die u rijk zegt te maken dan is dat feit alleen al niet pluis. Men wil uw gegevens of uw geld. Zodra u één van beide uit handen geeft bent u het haasje en uiteindelijk kost het u uw geld.
Blijf ook logisch nadenken. Als een internationaal bedrijf u als kleine Nederlandse belegger gaat benaderen om geld, dan is daar toch iets mis?
Het onderzoek naar Capital Plus Group is nog niet over. We weten nog niets zeker, maar het ziet er gewoon niet goed uit.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?