maandag, oktober 10, 2005

 

De best presterende sectoren

Door Jack Hoogland

Er is deze week nogal wat veranderd. Als u de nieuwsbrief van vorige week erbij pakt kunt u zien dat Metals & Mining weliswaar nog altijd de best presterende sector is, maar deze week wel een enorme oplazer heeft gekregen. Vorige week stond er nog een stijging van 14,1%. Verder is het opvallend dat we sinds we dit lijstje presenteren nog nooit zulke lagen percentages hebben gezien en dat nummer 5 zelfs nog een verlies noteert. Verder is de energy sector (olie & gas) op genadeloze wijze uit de top-5 gekegeld, want deze week gingen aandelen uit deze sector massaal in de uitverkoop.

Sector
Stijging*
Metals & Mining
2,3%
Transportation
1,0%
Internet
0,4%
Tobacco
0,3%
Insurance
(0,2)%

* Stijging over afgelopen maand

De absoluut slechtst presterende sector is Materials & Construction, de bouwsector dus. De angst voor verder renteverhogingen gooit hier roet in het eten en de koersen van bouw aandelen zijn afgelopen maand gemiddeld met ruim 7% gedaald. Ook aandelen van bedrijven dit goed verdienen als consumenten geld uitgeven doen het in deze tijd niet goed. Retail, Specialty Retail (speciaalzaken) en Leisure (vrije tijd, ontspanning) lijken voorlopig niet interessant om in te beleggen.

Vorige week schreef ik nog dat voor de "contrairians" onder ons is het goed mogelijk dat juist deze retail-sectoren wel interessant zijn, wegens tekenen van bodemvorming. Als vandaag of maandag de koersen van deze sectoren zouden aantrekken, dan geldt dat nog steeds. Maar het plaatje is er afgelopen week niet mooier op geworden.


www.stocktradingexpert.com




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?