woensdag, september 28, 2005

 

Nieuwe uitleg 95% regeling


Laat ik die eerst even uitleggen. Als een onderneming meer dan 95% van de aandelen van een andere onderneming heeft verkregen, dan mag de resterende -5% uitgerookt worden. Een niet zo onlogische regeling daar anders vrijwel geen enkele overname voor 100% zou kunnen slagen.

Het opmerkelijke feit doet zich voor dat de ondernemingskamer van mening is dat Tele2 de resterende aandeelhouders mag uitroken al zodra het bedrijf de 'overgrote meerderheid' in Versatel heeft. Daarmee lijkt het erop dat de ondernemingskamer een nieuwe uitleg aan de 95% regeling heeft gegeven.
Een uitleg die het allemaal nog minder interessant maakt voor kleine beleggers. De beurs wordt steeds minder leuk voor de particuliere belegger. Die particuliere belegger moet het steeds meer zoeken in derivaten, want bij aandelen is hij/zij steeds vaker ongewenst.
De ondernemingskamer heeft nog geen uitspraak gedana over wanbeleid bij Versatel, iets dat was aangevoerd door enkele beleggers in Versatel.
De al wel gedane uitspraak van de ondernemingskamer zal nog wel eens een staartje kunnen krijgen. Op dit moment hou ik het er maar op dat het personeelsfeestje van de ondernemingskamer de dag eerder een beetje was uitgelopen waardoor de rechters nog wat beneveld waren.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?